Júliusban 13 ezer lakást adtak el

2017.08.08. 15:32

Erős forgalom mutatkozott júliusban a magyarországi ingatlanpiacon, de Budapest belvárosában mérséklődött a kereslet a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője szerint.

A külső kerületekben és Pest megyében különösen erős volt a forgalom - mondta Balla Ákos.

A külső részeken mind a befektetők, mind a saját részre vásárlók körében népszerűek a panellakások, mert ezek többnyire kedvező beosztásúak, és az áruk alacsony a többi lakástípuséhoz képest. A belvárosi kereslet csökkenésének oka, hogy a következő időszakban új jogi szabályozás bevezetése várható a rövid távú lakáskiadás piacán, ami visszavetheti ezt a bevételszerzési formát. 

Illusztráció123RF

A Duna House ingatlanforgalmazó cég becslése szerint júliusban az adásvételek száma megközelítette a 13 ezret. Év eleje óta összesen csaknem 88 ezer ingatlant értékesítettek a cég becslése szerint.

Az Otthon Centrum összesítése szerint továbbra sem csökkennek az ingatlanárak a nagyobb településeken, ugyanakkor töretlenül erős maradt a kereslet az első hét hónapban. A budapesti piacon az új építésű lakások után is magas maradt a kereslet, a tavalyi hétezer feletti eladáshoz képest az idei első félévben közel 3800 új otthon talált gazdára.

ingatlanpiaclakás