Forintra váltható a felhő alapú fejlesztés

2017.10.13. 10:14

Az elmúlt negyedévben jelentősen növekedett azon vállalatok száma, amelyek felismerték és igénybe veszik a felhő infrastruktúra szolgáltatások nyújtotta üzleti lehetőségeket - derül ki egy 1610 informatikai szakember megkérdezésével készült tanulmányból. 

A három hónappal korábbi, hasonló tanulmány óta 10 százalékkal többen, 72 százalék gondolja úgy, hogy a felhős infrastruktúra szolgáltatások (IaaS – Infrastructure as a Service) megkönnyítik az innovációt. A válaszok 68 százaléka szerint az IaaS jelentősen javítja az üzleti folyamatok sebességét és rendelkezésre állását is. Ez 20 százalékos növekedés az előző negyedéves kutatás óta.

A válaszadók több mint fele úgy tapasztalta, hogy a vállalaton belül a felhőre való átállás után nőtt a termelékenység, 46 százalékuk szerint az átállás következtében az IT részlegeknek több lehetőségük van magasabb hozzáadott értékű feladatokon dolgozni.

Előbb utóbb minden adat a felhőbe költözikForrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./J J D

A cégek kétharmada szerint azok a vállalatok, amelyek nem fektetnek infrastruktúraszolgáltatásokba, nehezen fognak lépést tartani a felhő szolgáltatásokat kiaknázó versenytársakkal. A kutatásból az is kiderült, hogy a felhő infrastruktúrára váltás jelentősen lecsökkentette az új alkalmazások és szolgáltatások bevezetési idejét, valamint az üzemeltetési költségeket a válaszadók 68 százaléka szerint.

A megismételt kutatások során a válaszadóknak egyre nagyobb százaléka ismeri el az IaaS előnyeit.

Emellett azonban a felhő infrastruktúrától ódzkodó kisebbségnek komolyan számolnia kell azzal a veszéllyel, hogy lemarad agilisabb riválisai mögött - mondta James Stanbridge, az Oracle IaaS termékekért felelős európai és ázsiai alelnöke.

A válaszadók ötöde szerint az infrastruktúraszolgáltatások segítenek megújítani és átalakítani piacaikat és előnyre szert tenni versenytársaikkal szemben.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!