Chatrobot segíti a munkát keresőket

2018.01.18. 14:15

Toborzó chatbot segíti a munkát keresőket a Trenkwalder Messenger alkalmazásán. Az adaptív, önmagát is folyamatosan fejlesztő platform alapvetően egyszerűsíti a munkakeresés folyamatát az aktív Facebook-használók számára, miközben a Trenkwalder munkaadó partnercégei számára is lerövidítik a keresési időt egy-egy pozíció esetében.

A chatbot olyan virtuális asszisztens, amely éjjel-nappal elérhető, és mindig valós idejű ajánlatokat mutat be az érdeklődőknek. Ennek előnyei kézenfekvőek a jelentkezők számára, hiszen nincsen sorban állás, a visszajelzés azonnal megérkezik, miközben az érdeklődő éppen a metróban, egy kávézóban vagy éppen egy edzőteremben tartózkodik.

Az önfejlesztő program lehetővé teszi, hogy a robot egyre tökéletesebb módon keltse azt a benyomást, mintha az érdeklődő élő operátorral konzultálna.

illusztrációForrás: Getty Images/Georgijevic/Georgijevic

„Egy tavaly őszi felmérés adatai szerint a 16-37 év közötti korosztály naponta 1,8 órát tölt közösségi felületeken, 85 százalékuk legalább naponta ellenőrzi Messenger-alkalmazását" - mondta Hujber Tibor, a Trenkwalder ügyvezető igazgatója. Kézenfekvőnek tűnt tehát, hogy ezt a platformot is bevonják a munkakeresésbe.

A chatbot alkalmazásának novemberi kezdete óta immár közel ezren vették fel ily módon a kapcsolatot a Trenkwalderrel, és közülük immár több mint 30-an helyezkedtek el jobbára fizikai munkával járó pozíciókba.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!