Közzétették, hol érdemes vásárolni

2018.06.06. 07:51

A Budapesti Békéltető Testület közzétette a fogyasztóbarát vállalkozások friss listáját. A listának kettős célja van, egyrészt a fogyasztókat segíti abban, hogy hol érdemes vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni, másrészt hosszú távon segíti a vásárlók tudatosabbá válását, a kereskedőknek pedig a jogkövető magatartást.

A Békéltet.hu weboldalra azok a cégek is felkerültek, akikkel voltak problémák ugyan, de nyitottak voltak az ügy gyors és békés lezárására a fogyasztóval. A testület weboldalán olvasható pozitív lista ezeket az együttműködő vállalkozásokat sorolja fel.

A fogyasztóbarát vállalkozásoknál jobban számíthatnak barátságos hozzáállásra a vásárlókForrás: Dreamstime

Nyilvánosságra hozták azon cégek nevét is, amelyek esetében a fogyasztó maga igazolta vissza, hogy a vállalat teljesítette az egyébként nem kötelező erejű békéltető testületi ajánlást, illetve a testületi eljárásban végig együttműködött. A felsorolt társaságok között olyan vállalatok is találhatók, mint az OBI áruházlánc, az EMAG internetes műszaki bolt, a Samsung Magyarország vagy az Itech Rendszerház számítógép-javító műhely.

Cikkünk a Magyaridők.hu írása alapján készült.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!