A véleményvezérekre bízzák a cégek az értékesítést

2018.06.22. 14:48

Egyre népszerűbb a cégek és a videós véleményvezérek, a vloggerek közti, marketingcélú együttműködés. A Hvg.hu pár hazai példát is hozott, ahol a céges reklámok helyett vagy azok mellett a véleményvezérekre bízták a fogyasztók meggyőzését.

HBO GO

A filmcsatorna az internetes felületét, az HBO GO-t hirdette véleményvezérekkel, mely a csatorna életében is új volt. Az üzenetet nem mindig bízta a legnagyobb véleményvezérre, néha a kisebbekre koncentrált. Az együttműködést könnyítette, hogy a megmondóemberek szabadságot kaptak véleményük kifejtésében. Az együttműködést utólag sikeresnek értékelte a csatorna, ezért megtartják ezt az eszközt, de csak topsorozatoknál alkalmazzák majd.

A legnagyobb videómegosztó portálon külön nevük van a véleményvezéreknek, youtubereknek hívják őketForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

OTP Bank

A hitelintézet már három éve végez véleményvezérekkel közös kampányokat, melyek teljesítménye remekül mérhető és közben is van mód finomhangolások elvégzésére. Ez az új értékesítési módszer egyre nagyobb hányadot szakít ki a teljes marketing költségvetés tortájából. Az OTP-nek fontos a partner hitelessége, és csak közös akarat esetén kötnek szerződést.

EXTREME DIGITAL

Az online értékesítéssel foglalkozó cégnél már öt éve felismerték, hogy a véleményvezérekben van a jövő. A 25 év alattiakat vloggerekkel, influencerekkel lehet jól megszólítani, ez a korosztály ugyanis nagyobb arányban követ ilyen videós tartalmat, mint hagyományos tévéműsorokat. Hazánkban 2013 tájékán jelentek meg azok a vloggerek, akik heti, kétheti rendszerességgel készítettek videókat a YouTube-ra.

További részletek a Hvg.hu cikkéből ismerhetők meg a hazai videós véleményvezérek marketingcélú bevonásáról.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!