Felfüggesztenek három pályázatot

2016.02.18. 07:16

Felülvizsgálat céljából időszakosan felfüggesztenek három Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatot február 22-én 14 órától - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tájékoztatás szerint a felülvizsgálatot követően a felhívások módosított feltételekkel ismét elérhetők lesznek.

A 2014-2020 közötti programozási időszak uniós forrásainak teljeskörű felhasználása érdekében szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározat alapján rendeltek el időszakos felülvizsgálatot. Ez érinti a kkv-k kapacitásbővítő beruházásainak, piaci megjelenésének támogatására, és a logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek szóló kiírásokat.

Emelkedhet a keret

A feltételek módosításával a vonatkozó kormányhatározat alapján megemelhetik a pályázati keretet. Továbbá várhatóan az újranyitást követően ismételten beadhatók támogatási kérelmek a nem szabad vállalkozási zónának minősülő településekről is a kkv-k kapacitásbővítő beruházásainak támogatására - tájékoztatott az NGM.

A kapacitásbővítőt sokan kérték

A február 12-i adatok szerint a GINOP kkv-k kapacitásbővítő beruházásainak támogatására 2435 kérelem érkezett 58,31 milliárd forint támogatási igénnyel, a 40 milliárd forint keretre 2015. július 9. óta lehet pályázni. A piaci megjelenésének támogatására 361 támogatási kérelmet adtak be, 3,58 milliárd forint igénnyel, a tavaly június 22-től benyújtható pályázatra 5 milliárd forint keret áll most rendelkezésre.

pályázatfelfüggesztésGINOPNemzetgazdasági Minisztérium