Akár 20 milliót is fizethet a szabálytalan munkáltató

2017.11.14. 11:01

A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövőre március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június-júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2018-es ellenőrzési tervéből.

A munka.hu honlapon közzétett terv szerint a szeptember-októberi időszakban a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati ágazatban, valamint az élelmiszergyártás és italgyártás területén tevékenykedő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatának vizsgálatára helyeznek majd nagyobb hangsúlyt.

A munkavédelemre vonatkozó szabályok betartása körében az első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit ellenőrzik kiemelten.

A meditáció nem segít, ha jön az ellenőrForrás: AFP

A második és a harmadik negyedévben a mezőgazdaság kerül az ellenőrzések középpontjába, ugyanis a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt ez az egyik legveszélyesebb ágazat.

Az országos vizsgálat kapcsolódik az idén június 13-án indult kétéves mezőgazdasági munkavédelmi kampányhoz. A tájékoztatás szerint a szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság 50 ezertől 10 millió forintig, a munkaügyi bírság pedig 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!