Mennek az uniós pénzek, jönnek az állami kkv-támogatások

2018.04.23. 19:32

Lázár János a Facebook oldalon publikált bejegyzése szerint, amellyel egy felhasználó kérdésére reagált, kifutóban vannak az uniós fejlesztési ciklus pénzei. A következő egy évben megvalósul az összes beruházás, ami mögött uniós finanszírozás van - írja az Mfor.hu.

Lázár János azt is hozzátette, hogy a következő évtől a kkv-k erősítése lesz a feladat. Erre a célra állami forrásokat fognak biztosítani pályázatok formájában, amelyről korrekt tájékoztatást fognak biztosítani. A támogatások célja lesz, hogy a polgári középosztály és a polgári alsó osztály megerősödhessen a következő négy évben.

A kkv-k 2019-ben is számíthatnak központi pályázatokraForrás: Microsoft

Bár az uniós költségvetési ciklus 2020-ig tart, emlékeztet az Mfor.hu, a magyar kormány igyekezett a lehető leghamarabb kiírni az összes pályázatot, hogy az uniós pénzek minél hamarabb a vállalkozásokhoz kerüljenek, lökést adva ezzel a gazdasági növekedésnek. Egy másik ok pedig az volt, hogy a Brexit esetlegesen módosíthatja a tagállami fonanszírozásokat.

Mivel azonban a kifizetések a brüsszeli kifogások miatt jóval lassabban érkeznek, mint arra a kormány számított, ezért a hazai költségvetésből előfinanszírozzák a támogatásokat.

A teljes cikk itt olvasható el.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!