GINOP-változás: egy felhívásnál csökkent, a másiknál nőtt a keretösszeg

2018.05.10. 14:49

A kkv-k kapacitásbővítését célzó GINOP-felhívások közül egynél jelentősen megemelte a keretösszeget a kormány, a másiknál viszont jelentősen csökkentette.

A „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című (GINOP 1.2.1-16) felhívás keretösszege

48 milliárd forintról 108,94 milliárd forintra emelkedett, míg a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című (GINOP 1.2.2-16 kódszámú) felhívás keretösszege 32 milliárd forintról 26,33 milliárd forintra csökkent.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent felhívások forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A felhívás célja „a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai kkv-k termelési kapacitásainak bővítése, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására".

A keretösszeg-emelést „a különösen nagyszámú támogatási kérelem forrásigényével" indokolta a kormány (150–200 sikeres támogatási kérelemmel számolva).

További részletek.

Két GINOP felhívásnál megnövelte a keretösszeget a kormány - továbbra is pályázhatnak a kkv-kForrás: PhotoAlto/Eric Audras / Altopress/Eric Audras

A GINOP 1.2.2.-16 kódszámú, a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című felhívás is 2016 decemberében jelent meg. Ez a felhívás is hasonló sorsú lett, mint a fenti: 21-ről 32 milliárd forintra emelték a keretösszeget (itt 1000 és 2000 közé becsült nyertessel számolnak). Ennek a felhívásnak célja „a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése".

Erről a felhívásról rovábbi részletek itt olvashatók.

(A Kamaraonline.hu nyomán.)

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!