Nehezen lehet ennél népszerűbb cafeteriaelemet találni

2018.05.13. 10:04

A cégek egyre inkább támogatják dolgozóik nyaralását. A legnépszerűbb cafeteriaelem változatlanul a Szép-kártya, amely természetesen a nyaralás támogatására is használható. Sok cég kínálja a klasszikus saját üdülőt a munkatársai számára.

A munkáltató saját üdülőben, vagy bérelt üdülőben is nyújthat üdülési szolgáltatást a munkavállalói számára. Erről az M1 tévécsatorna Forint, fillér magazinműsorában beszélt Siklós Márta, a LeitnerLeitner Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy üdülő bérlésnél kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy az ingatlan valóban üdülőként legyen nyilvántartásba véve.

Nem mindegy ugyanis az adózás: kizárólag akkor adózik kedvezményesen a juttatás, ha ennek a kritériumrendszernek megfelel az ingatlan. Ezt az üdülési szolgáltatást a munkavállalón, vagy nyugdíjba vonult munkavállalón kívül azok közeli hozzátartozói vehetik még igénybe.

Nehéz lenne népszerűbb cafateria elemet találni, mint a céges üdültetésForrás: MTI

Marton Gábor személyi tanácsadó arról beszélt a műsorban, hogy a nagyvállalatok körében terjed az úgynevezett incentive turizmus. Vagyis egy olyan nyaralási forma, amelynél

a cég kifejezetten motivációs céllal szervezi a kikapcsolódást, természetesen a vezetők számára. A tanácsadó megemlítette még, hogy nem csak a munkakörnyezet fontos a vonzó munkahelyért folyó harcban, hanem az is, hogy a munkakörnyezeten kívül is jól érezze magát a csapat.

A Szép-kártya három alszámlát tartalmaz. Az étkezés és a rekreáció mellett a munkavállaló belföldi pihenését is fedezheti a munkáltató által biztosított juttatásból. A klasszikus, azaz a Szép-kártya ellenében vásárolt üdülési szolgáltatásnál nincsenek különösebb megkötések, csupán annyi, hogy a munkáltató 225 ezer forint értékig adhat a munkavállaló részére üdülési szolgáltatásra felhasználható keretet, és ezt a munkavállaló saját döntése alapján, azokon az üdülőhelyeken tudja felhasználni, amelyek csatlakoztak a Szép-kártya-rendszerhez – mondta Siklós Márta.

A munkahely által támogatott nyaralás a belföldi turizmust jelentősen is erősítheti a jövőben.

A teljes cikk a Híradó.hu-n olvasható.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!