A kkv-k ismét pályázhatnak épületenergetikai támogatásra

2018.06.06. 19:33

Újra benyújthatóak a támogatási kérelmek a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című" felhívásra.

A támogatási kérelmek 2018. június 4-én, 13 óra óta nyújthatók be a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.2-18) felhívásra.

A kérelmeket 2018. június 28. 12.00 óráig lehet benyújtani.

A tavaly februárban megjelent felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások összesen 52,5 milliárd forintot igényelhetnek; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5–100 millió forint lehet - írja a Kamaraonline.hu.

1,5 millió és 4 millió forint közti támogatást igényelhetnek a kkv-k az épületenergetikai pályázatonForrás: MTI/Máthé Zoltán

A projektekben az energiahatékonyságot javító, és a megújulóenergia-felhasználás növelését segítő tevékenységek támogathatók. Így lehetőség van az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, az épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére, a meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására. Támogatható továbbá napkollektoros rendszer telepítése, brikett, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, illetve hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre, hűtésre, használati melegvíz-termelésre és fűtésrásegítésre.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!