Vissza nem térítendő támogatás kérhető szakképzésre

2018.06.06. 16:32

Szegeden, a kamara székházában kaphattak tájékoztatást a vállalkozások képviselői a jelenleg futó, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásról, mely a munkavállalók át- és továbbképzésére vehető igénybe.

A pályázat elsődleges célja a foglalkoztathatóság, a munkahelyi készségek javítása, hogy ezzel is növekedjen a cégek versenyképessége. Mint Oláh Zsuzsanna kamarai titkár a Délmagyar.hu-nak elmondta, az első csomagban a mikro-, kis- és középvállalatok kérhetnek pénzt munkahelyi képzések támogatására.

Már egészen kicsi, három főnél többet foglalkoztató cégek is indulhatnak a pályázaton. A második pályázaton ugyanerre pályázhatnak a nagyvállalatok, a harmadik csomagban pedig képzőközpontok rendszerének kialakítására és működtetésére nyerhető vissza nem térítendő forrás.

Már egy négy fős cég is indulhat a pályázatonForrás: MTI/Bugány János

Országosan több mint 900 GINOP–6-os pályázatot nyújtottak már be, ebből közel 10 százalékot, 85-öt Csongrád megyéből. Jelenleg 13 milliárd forintos a mikro-, kis- és középvállalatok teljes keretösszege, ami remélhetőleg még bővül. Csongrád megyéből eddig egymilliárd forintra pályáztak, a lehetőség továbbra is nyitva áll. Azonban érdemes igyekezni, mert az első csomag lassan kimerülőben van, a nagyvállalati csomagban viszont tovább maradhat nyitva a pályázati lehetőség.

Oláh Zsuzsanna azt is elmondta a Délmagyar.hu-nak, hogy ilyen 100 százalékos támogatási lehetőség már évek óta nem volt, korábban az új dolgozók felvétele élvezett előnyt. A pénzt jellemzően a már meglévő dolgozók továbbképzésére fordítják, a pályázó vállalkozások akár 50 millió forint forráshoz is juthatnak programjuk megvalósítására.

A teljes cikk itt olvasható el

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!