Új, 60 milliárdos hitelprogram indul a kkv-k technológiai korszerűsítésére

2018.09.03. 18:32

Majdnem 60 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram" a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A hazai vállalkozások szeptember 10-től igényelhetik a hitelt az MFB Pontokon keresztül.

A program célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, hogy a vállalkozásoknak olyan finanszírozási segítséget nyújtson, amely lehetőséget teremt korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztésre. A támogatott beruházásoknak olyan fejlesztést kell eredményezniük, ami javítja a vállalkozások technológiai felkészültségét, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő.

Az új program célja a technológiai korszerűsítésForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A hitelprogram középpontjában az egyszerű, gyors átfutású, kis összegű beruházások támogatása áll, amely számos vállalkozás számára nyújthat megoldást fejlesztési elképzeléseik megvalósításához. Az elnyerhető kölcsön összege 1-50 millió forint, amely tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzésére fordítható.

A hitel futamidejét a leghosszabb maximális amortizációs idővel rendelkező eszközhöz tartozó futamidő alkalmazásával szükséges meghatározni, a kamat 0 százalék/év. A hitelkérelmek benyújtására 2018. szeptember 10-től van lehetősége a fejleszteni kívánó vállalkozásoknak. Az érdeklődők a www.mfbpont.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon informálódhatnak a részletekről.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!