Elképesztő számok, de erre is képes lehet egy cég

2016.12.09. 14:36

A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistáját idén a Fingerprint Cards AB svéd szoftvergyártó vezeti, a rangsorra került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli. Ebben az évben három magyar vállalat fért a legjobb 500 közé, melyek közül a legjobban szereplő INNOVATIX Kft. a 93. helyet foglalja el a listán.

A Deloitte által összeállított Technology Fast 500 ranglista az EMEA-régió leggyorsabban növekedő technológiai vállalatait rangsorolja. A ranglistát az elmúlt négy év (2012-2015) működési árbevételének százalékos növekedése alapján állítják össze. Az összes rangsorolt vállalat árbevételének átlagos növekedési aránya a tavalyi 1012 százalékhoz képest 967 százalékra csökkent, a közép-európai vállalatok teljesítménye azonban még így is figyelemre méltó – derül ki a könyvvizsgáló közleményéből.

Tízezer százalék fölötti növekedés egy cégnél legalább olyan teljesítmény mint a versenymotoroké a pályákonForrás: AFP/Michal Cizek

Ahogyan a korábbi években is, Franciaország a legjobban reprezentált ország a ranglistán, 94 francia székhelyű vállalattal. Őket Anglia és Hollandia követi a második és harmadik helyen.

Tíz közép-európai cég került be a Fast 500 rangsor első 100 vállalata közé.

A Technology Fast 50 győztese, a lengyel Codewise a harmadik helyezett lett: 2012-2015-ös árbevétel-növekedése meghaladta a 13 000 százalékot. Mindenképpen említésre méltó, hogy a ranglista történetének 16 éve során idén másodszor lett közép-európai vállalat harmadik helyezett. (Ezt korábban 2012-ben, a romániai Vola.ro vállalatnak sikerült elérnie.)

A teljes közép-európai régiót 39 vállalat képviseli a Technology Fast 500 ranglistán, amiből 15 vállalat lengyelországi székhelyű. Csehországot hat, Szlovákiát négy, Horvátországot, Romániát és Magyarországot három-három, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Litvániát, Szerbiát és Szlovéniát pedig egy-egy vállalat képviseli a ranglistán.

Magyarországot 3 vállalat képviseli az ötszázas ranglistán: 1070 százalékos növekedésével az INNOVATIX Kft. a 93., 764 százalékos növekedésével az Attrecto Zrt. a 138., 480 százalékos növekedésével a JCQ Hungary Kft. pedig a 239. helyet érdemelte ki.

Deloitte 2016 Technology Fast 500 EMEA régiós ranglista
A Deloitte Technology Fast 500™ EMEA régiós ranglistája az EMEA térség (Európa, Közel-Kelet és Afrika) legobjektívebb iparági rangsora a technológiai szektorban, amely az elmúlt négy évben a régió legjelentősebb árbevétel-növekedést elérő technológiai cégeit díjazza. A programot a Deloitte Touche Tohmatsu Limited technológia, média és telekommunikációs (TMT) iparági csoportja működteti a Deloitte Technology Fast 50 kezdeményezések támogatásával, amelyek székhelyenként vagy meghatározott földrajzi területenként rangsorolják a gyorsan növekvő technológiai vállalatokat. A kezdeményezésről itt a korábbi évek helyezettjeiről itt olvashat bővebben.
növekedéstechnológiaDeloitte