Magyar startupok hódíthatják meg Berlint

2017.08.30. 11:12

A kelet-közép-európai régióból és Magyarországról 28 startup cégnek teremti meg a külpiacra jutás lehetőségét Berlinben a Startup Campus Berlin program, amely az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. kezdeményezésére jött létre - mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A programot a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. InnoTrade programja, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., valamint a Berlinbe kiutazó, a jelentkezést követően a Kft. mentorai által kiválasztott startupok csapatai közösen finanszírozzák. A régió és Németország szoros gazdasági kapcsolata miatt választották a program első állomásának Berlint.

Ha a projekt sikeres lesz, a jövőben Londonban, az Egyesült Államokban és Ázsiában is indítanak majd hasonló kezdeményezést.

Forrás: Andreypopov | Dreamstime.com

A program elindítása előtt a berlini magyar nagykövetség és helyi német partnerek segítségével felmérték a német főváros piacának jellegzetességeit, és ennek megfelelően határoztak meg hét olyan iparági területet, ahol a magyar és a régiós stratupok sikert érhetnek el.
Példaként említette az életminőség javítását célzó, valamint az orvos-beteg kapcsolatot befolyásoló innovációkat (Digital Health), a házhoz szállítással összefüggő megoldásokat (Food & Delivery Tech), illetve a fenntarthatóság kérdéskörét (Inno Energy & Sustainability).

Konkrét termékkel, illetve már a termék köré épített céggel és ehhez kapcsolódóan árbevétellel rendelkező startupok jelentkezhetnek a programba. A Startup Campus Berlin program október 4-től, november 24-ig tart, ebben az időszakban egy-egy hét áll rendelkezésre a magyar és a régiós startupoknak, hogy bemutassák termékeiket az egyes iparági szereplőknek.

startup