Innovátorokat keres az NKFIH

2017.12.21. 14:52

Új pályázatokat hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, 2018. évi programstratégiája szerint a konstrukciók keretösszege 81,85 milliárd forint.

A keretből 2-től 5 évig tartó időtartamra lehet majd pályázni kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek körében. A hazai innováció támogatásának legnagyobb részét a vállalati kutatás-fejlesztést ösztönző felhívások teszik ki, amelyek keretösszege 2018-ban 30 milliárd forint lesz - mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke. 

Innovátorok, hajráForrás: Thinkstock

A programban a mikrovállalatoktól a nagyvállalatokig bármilyen céges innováció kaphat támogatást, amelyekhez önrészt is tudnak kapcsolni.

Az alapkutatási témájú pályázatokban még decemberben megjelennek a pályázati felhívások, míg az innováció támogatására vonatkozó pályázati felhívásokat január első napjaiban teszik közzé. A pályázatokról 2018. első félévben döntenek és a felhívások teljes, többéves megvalósítást finanszírozó keretösszegéből 30 milliárd forintot 2018-ban ki is fizetnek a jövőre induló projekteknek.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!