Felvásárolt a LogMeIn egy amerikai kommunikációs céget

2018.02.09. 16:32

A LogMeIn megállapodást kötött a Jive Communications, a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs szolgáltatások egyik vezető szereplőjének felvásárlásáról.

A magyar alapítású, mára globálissá vált, felhőalapú informatikai menedzsmenttel foglalkozó vállalat közölte: az ügylet fel fogja gyorsítani a LogMeIn teljes egységes kommunikációs és kollaborációs stratégiájának megvalósítását.

Az oremi, Utah állambeli központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, amelynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek. A cég világszerte több mint 20 ezer ügyféllel rendelkezik.

Cél a felhőalapú telefonos megoldások - az összeolvadáshoz még több jóváhagyásra van szükségForrás: Origo

A felek tervei szerint a tranzakció lezárultát követően továbbra is John Pope, a Jive Communications vezérigazgatója fogja vezetni a kommunikációs üzletágat, és közvetlenül Bill Wagnernek, a LogMeIn cégvezetőjének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Az összeolvadási megállapodás alapján a Nasdaqon jegyzett LogMeInnek a szerződés aláírásakor a Jive teljes forgalomban lévő részvénytőkéjéért 342 millió dollárt kell készpénzben kifizetnie.

A magyar alapítású cégnek további legfeljebb 15 millió dollárt kell készpénzben megfizetnie akkor, ha a tranzakció lezárultát követő két év során sikerül elérnie bizonyos előre meghatározott célokat.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!