50 milliós befektetést kaphatnak a startupverseny nyertesei

2018.05.11. 20:02

Parabolikus napkollektort, IORA Smart Systemet, e-zászlót gyártó vállalkozások végeztek a dobogón az MVM EDISON Light Up! energetikai startup idei versenyén. Az MVM Csoport által második alkalommal kiírt pályázat fináléjában ezúttal is tizenkét döntős versenyzett a zsűri és az inkubációs cégek képviselői előtt. A záró show legjobbjai maximum 50 millió forint összegű magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Az MVM EDISON LIGHT UP! tavaly októberi felhívása év végéig várta azoknak az innovátoroknak a jelentkezését, akik clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörhöz kapcsolódó ötletükkel ez idáig nem álltak a nyilvánosság elé.

A beérkezett pályázatokból tizenkét projekt került a döntőbe,

ötletgazdáik 1 millió forintos fejlesztési támogatást kaptak,és egyben továbbjutottak a második forduló mentorprogramjába is.

A startup verseny egyik nyertese parabolikus napkollektort oszthat meg a nagyérdeművel (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A programot záró végső megmérettetést követően a nyertes projektek szerződéses ajánlatot kapnak az SFL-től, annak érdekében, hogy a startup vállalkozások az energetika területén működő sikeres piaci szereplővé válhassanak.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!