Magyar pulzusmérő startupra figyelt fel az IBM

2018.07.09. 19:46

Alapjaiban reformálhatja meg az aktivitás- és pulzusmérők piacát a magyar fejlesztésű HeartBit, amely az egyszerű pulzusmérőkön túllépve teljeskörű, orvosi szintű szívvizsgálatot kínál sportolás közben felhasználói számára. A magyar csapat 2018 júniusában partnerségre lépett az IBM-mel, így a hátteret a világ egyik vezető technológiai cége biztosítja.

Az IBM által kínált megoldások lehetővé teszik, hogy a HeartBit algoritmusa 10 000 adatpontot dolgozzon fel biztonságosan másodpercenként. Az adatokat az IBM Watson IoT™ Platform bevonásával elemzi a HeatBit rendszere, így személyre szabott edzésterveket kínál minden felhasználónak.

A terméket profi sportolók bevonásával fejlesztették, de nemcsak nekik szánják. A szív védelme, valamint az edzések hatékonyságának optimalizálása ugyanúgy fontos az amatőr sportolók számára is. Olyan eszköz megalkotása volt a cél, amely a legfejlettebb technológiát teszi elérhetővé mindenki számára, legyen akár olimpikon, akár lelkes amatőr.

Profi orvosi EKG elemzéshez juthat a HeartBit pulzusmérő bármely felhasználója (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Ifj. Kozmann György, a HearthBit vezérigazgatója elmondta: Arra akarjuk ösztönözni az embereket, hogy úgy sportoljanak, hogy közben védjék legfontosabb szervüket. Túlléptünk a pulzusmérőkön, valós idejű, orvosi pontosságú EKG adatok elemzésével óvhatjuk a szívünk."

A magyar fejlesztésű termék mögött három magyar üzletember áll: ifj. Kozmann György, aki édesapjával már sikerrel fejlesztette és adta el a WIWE nevű, EKG-jeleket mérő orvosi mobilműszert; Szabó Gábor, aki hoteltulajdonosként már orvosi startupokba is befektet; illetve Vilhelm Gábor, tőkebevonási tanácsadó, akinek első saját befektetése a HeartBit. Bár különböző háttérrel érkeztek, mindannyian egy célt tűztek ki maguk elé: nemzetközi szinten is sikerre vinni ezt az egyedülálló, hordható sporteszközt.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!