50 startup versengett Moszkvában

2018.07.10. 11:27

Women Startup Competition, amely a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe, Moszkvában tartotta elődöntőjét, amit a VideoOculograph nyert meg.

A csapat 2018 októberében Londonban versenyezhet tovább az európai roadshow végső győzelméért, ahol egy öt napos képzésben és mentorálásban is részt vesznek majd, a döntő, azaz a "Demo Day" előtt.

Women Startup CompetitionForrás: Women Startup Competition

A VideoOculograph által létrehozott összetett szem-nyomkövető megoldás az első, ami a számítógépes látás és a gépi tanulás alapján, számos betegség (neurológiai rendellenességek, belső fülbetegségek, látás patológiák) érintés nélküli, legkevésbé invazív kezelésére alkalmas, elkerülve a sebészeti beavatkozás technikáit vagy a hosszabb rehabilitációs időszakot.

A szemünk előtt (és a segítségünkkel) született meg Oroszország azon tehetséges generációja, akik részt vettek országuk első női startup versenyén és ezáltal mérföldkövet teremtettek a nemek közötti egyensúly javításában is. Megtiszteltetés és kiváltság, hogy tizenkét erős, tehetséges nőt képezhettem és egy rendkívül proaktív szakmai csapat jött létre belőlük a két nap alatt. A győztes, a Videoculograph (szemmozgás-alapú detektor) erős ellenfél lesz mind a saját piacán mind a verseny döntőjében" – nyilatkozta Kurucz Andrea, lead mentor.

Women Startup CompetitionForrás: Women Startup Competition

A verseny előtt a szerencsés csapatok másfél napos, rövid mentorálásban részesültek, ami segített felkészülni a moszkvai Impact Hubban tartandó bemutatóra. 

A versenyre, amelyre óriási volt a túljelentkezés, több mint 50 startup nevezett be, közülük egy online zsűri választotta ki a legesélyesebb tizenkét jelöltet. A zsűriben helyet kapott Ljubov Szimonov, a Rostelekom egyik vezetője is.  

A második helyet az Exestation csapat érte el, akik intelligens algoritmusok alapján, garantált eredményekkel működő, automatizált marketing és brand építési szolgáltatást nyújtanak a startupok és vállalkozók részére.

Women Startup CompetitionForrás: Women Startup Competition

A harmadik helyezett pedig a Wonderobe lett. A csapat egy mesterséges intelligencia alapú személyre szabott ruha és stílus ajánló rendszert és egy "virtuális" ruhásszekrényt ajánl a jelenlegi ruhatárunk tárolására egy mobil applikációban.

A Women Startup Competition egy éves verseny olyan startupok számára, amikcsapatának legalább felét nők alkotják, vagy női vezetővel rendelkeznek. A verseny azért jött létre, hogy lehetőséget biztosítson női vállalkozóknak és startupjaiknak arra, hogy találkozzanak befektetőkkel, továbbá olyan támogatásban és tanácsadásban részesüljenek, melyet máshol nem kapnának meg. A verseny célja, hogy emelje a nők jelenleg nagyon alacsony arányát az üzleti szférában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!