Megosztanák az idegenforgalmi adót

2012.05.03. 9:01

A Világgazdaság szerint a parlament addig nem szavazza meg az új turizmustörvényt, amíg nem dől el, hogyan osszák meg az önkormányzatok és a turisztikai célterületet menedzselő szervezetek között az idegenforgalmi adót.

Megosztanák az idegenforgalmi adót az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásán alapuló turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek és az önkormányzatok között - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A lap szerint addig aligha szavazzák meg a parlamentben az új turizmustörvényt a képviselők, amíg a szakmában nem dől el, hogyan oszlik majd meg az adó. A Világgazdaság szerint az önkormányzatok nem szívesen mondanának le a bevételükről, a szakmai szervezetek pedig attól tartanak, hogy ha a törvény nem rendel elég forrást a térségi TDM-ek részére, azok előbb-utóbb működésképtelenek lesznek.

A Magyar Beutaztatók Szövetsége sincs elragadtatva a készülő új törvénytől. A szervezet kifogásolta, hogy a törvény a csak bejelentési kötelezettséggel rendelkező konferenciaszervezőkhöz hasonlóan a beutaztatókéval megegyező jogosultságokat kíván adni a részben állami pénzből fenntartott TDM-eknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

adózásidegenforgalmi adó