Tetszik a kollégája? Ne várjon, amíg felmond!

2017.02.14. 17:07

Nincs semmi baj a munkahelyi kapcsolatokkal, ha nincs negatív hatással a teljesítményre, és az érintettek figyelnek arra mi elfogadható egy munkahelyen és mi nem egy friss kutatás szerint.

Bár a felső vezetés másképp vélekedhet, a dolgozók mintegy 70 százalékát egyáltalán nem zavarja a kollégái közötti románc – derült ki a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Zrt. közös felméréséből.

Sokan tartanak attól, hogy a munkahelyi románc kellemetlenségekkel jár és feszültséget teremthet, a vége ezért nem lehet más, mint egy elbocsátó szép üzenet a főnöktől vagy a partnertől. Pedig természetes, hogy az emberek cégüknél is ismerkednek, hiszen idejük jelentős részét munkával töltik.Egy friss kutatás rávilágít, hogy a kollégák 71 százalékát egyáltalán nem zavarják a céges románcok, sőt a dolgozók mindössze 5 százalékának okoz frusztrációt kollégái ilyen kapcsolata.

A kapcsolattal nincs baj, de figyelni kell mi megengedhető egy munkahelyen, és mi nemForrás: Dreamstime

„A munkahelyi románcok joggal töltik el félelemmel a munkaadókat: félthetik a produktivitást, a kapcsolat hatását az irodai morálra, azt, hogy mi fog történni, ha esetleg véget ér a kapcsolata. Ezek a fenntartások érthetőek, de könnyen teremthetnek fölöslegesen fullasztó környezetet" – mondta Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója, aki arra biztatja a munkáltatókat, hogy ők is örüljenek a kollégáik boldogságának, de vonjanak meg tiszta határokat azzal kapcsolatban, hogy mi elfogadható a munkahelyen.

A felmérést az NRC Marketingkutató Zrt. készítette a DreamJo.bs munkahely-szerelem közvetítő állásportál megbízásából a 18-59 éves lakosság körében. Az 1000 fős mintán végzett kutatás reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján. Az online kérdőíves felmérés többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel az NRC NetPanel, Magyarország legnagyobb kutatási panelje segítségével 2016. november – decemberben készült.
munkahelyi kapcsolatValentin nap