Okos kerékpárkölcsönző indult Budapesten

2017.05.10. 13:03

A dán Donkey Republic startup okos kerékpárbérlési rendszere Budapesten is elindult. Kétszáz bringát lehet éjjel-nappal használni.

Koppenhága után Budapesten is elindult a dán startup, a Donkey Republic okostelefonos kerékpárkölcsönző rendszere. A felhasználók mobilapplikációval tudják a nap 24 órájában a 200 bicikli valamelyikét kikölcsönözni. A kerékpárokat az applikációval lehet kilakatolni, ami Bluetooth-on keresztül nyitja ki az okoslakatot.

A Donkey Republic vezérigazgatója, Erdem Ovacik azt mondta, hogy a digitális technológiák és az igény szerint hozzáférés a bicklikölcsönzési piacot is újraírták. Hozzátette, Budapest tökéletes város ahhoz, hogy kipróbálják a kényelmen és fejlett technológián alapuló szolgáltatásukat.

Startup okos kerékpárkölcsönző indultForrás: MTI/Mohai Balázs

A biciklis használatához nincs szükség papíralapú szerződésre. A bérlők a teljes bérlési időre maguknál tarthatják a biciklit, bárhol és bármikor lelakatolhatják és felvehetik, a bérlés végén pedig visszavihetik eredeti felvevőhelyükre. 

Az okosbérlési rendszer kialakításával a Donkey Republic ki szeretné egészíteni Budapest népszerű közbringarendszerét, a MOL Bubit, hogy a magyar főváros közlekedése még fenntarthatóbbá váljon. Valamint további befektetéseket is tervez annak érdekében, hogy hatékonyan hozzájáruljon a város kerékpárosbaráttá alakításához.

kerékpár-kölcsönzőkerékpározás