Jelentősen növelik a zöldterületek arányát Szekszárdon

2017.12.28. 15:03

A Zöld városok program több mint egymilliárd forintos támogatásával növelik a zöldterületeket Szekszárdon, a 2018-ban kezdődő fejlesztések elsősorban a város központi részein valósulnak meg.

A tolnai megyeszékhely önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból nyert el 1,27 milliárd forintot a beruházásokra.

Beton helyett zöldfelületek

Haag Éva, a város alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a projekt keretében a belváros húszezer négyzetméternyi területén növelik a zöldfelületek arányát és a parkolók számát.

Ismertetése szerint, a fejlesztések érintik a Liszt Ferenc, a Szent István, a Luther teret, ahol a betonnal burkolt részeket zöldfelületek váltják fel.

Jelentősen nő a zöldterület nagysága és a parkolóhelyek száma SzekszárdonForrás: MTI/Kiss Dániel

Az elképzelések szerint közösségi térré alakítják a Prométheusz parkot. Tervezik azt is, hogy a Liszt Ferenc téren szoborparkot és kulturális sétakertet alakítanak ki.

A zöld város program keretében parkolóház épül a belvárosban; a parkolóhelyek számát legalább százzal tervezik növelni.
A forrásoktól függően a város lakótelepein is bővítik a zöldfelületeket és fejlesztik a játszótereket - tette hozzá a polgármester. Januárban a projekt elemeire ötletversenyt hirdet az önkormányzat, a kivitelezés várhatóan 2018 végén kezdődik, és 2019-ben fejeződik be.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!